24/7 bereikbaar op 06 30 34 88 54
Op dit moment heerst er in Nederland een Coronavirus (COVID 19) pandemie.
We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt. Voor het antwoord op de meest gestelde vragen verwijzingen we je naar de actuele informatie op de website van het RIVM (https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden) en ook interessant de landelijke site voor verloskundigen (www.deverloskundige.nl).

De belangrijkste klachten die kunnen duiden op een besmetting zijn koorts (lichaamstemperatuur van 38 graden Celsius of hoger) en klachten als keelpijn, hoofdpijn, verkoudheid, hoesten en/of benauwdheidsklachten. Denk verder goed aan de volgende hygiënische maatregelen:

1. Was je handen regelmatig
2. Hoest en nies in de binnenkant van je ellenboog
3. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
4. Schud geen handen
5. Houd sociale afstand

Dringend verzoek, ontvang geen kraambezoek!
Wanneer je de komende weken kraamzorg van ons ontvangt hebben wij een dringend verzoek. In verband met het Coronavirus en de extra maatregelen die de overheid recent heeft genomen willen wij je uitdrukkelijk verzoeken om géén kraambezoek te ontvangen zolang je zorg ontvangt van ons. Onze kraamverzorgenden doen er alles aan om de kraamzorg te kunnen blijven leveren die jij en je kindje en onze andere gezinnen nodig hebben. Bescherm niet alleen jezelf en je gezin maar ook onze kraamverzorgenden. De overheid verwacht dat zorgverleners aan het werk kunnen blijven en iedereen heeft de verantwoordelijkheid om te zorgen dat dit mogelijk is. We realiseren ons dat dit anders is dan waar jullie wellicht op gehoopt hadden én rekenen daarbij ook op jullie begrip & medewerking.

Telefonische intake
Tot in ieder geval 06-04-20 (datum kan verlengd worden) zullen er geen intakes meer thuis plaatsvinden. Wij zullen u benaderen voor een telefonische intake.
Het gaat hierbij dus om cliënten die vanaf mei 2020 uitgerekend zijn.

organisaties

www.borstvoeding.com
Kenniscentrum Borstvoeding geeft informatie samengesteld door lactatiekundigen en moeders.

www.borstvoeding.nl
De gezamenlijke site van de Nederlandse samenwerkende borstvoedingsorganisaties. De afzonderlijke organisaties hebben ieder een specifieke taak en met elkaar wordt het gehele werkveld bestreken. Op deze site wordt ingegaan op de verschillende taken zodat duidelijk is wat van iedere organisatie verwacht kan worden.

www.zorgwijzer.nl/zorgwijzers/borstvoeding
In deze Zorgwijzer lees je van alles over borstvoeding, zoals hoe je borstvoeding kunt geven, hoe je om kunt gaan met stuwing en. hoe je kunt afbouwen met borstvoeding.

www.lalecheleague.nl
Borstvoedingorganisatie La Leche League (LLL) is een organisatie van moeders voor moeders. Verspreid over Nederland organiseert La Leche League cursussen en supportgroepen voor zwangeren en voedende moeders. Ouders die vragen hebben over borstvoeding, of die willen overleggen over een specifieke situatie, kunnen bellen met de landelijke telefonische hulpdienst: 0111 413 189.


inloggen/uitloggen