24/7 bereikbaar op 085 - 050 80 82

de bevalling

Bij de thuisbevalling is een kraamverzorgster van LAVIDA Kraamzorg aanwezig als assistente van de verloskundige.

Belinstructie start bevalling

Voor LAVIDA Kraamzorg is het fijn te weten wanneer je bevalling is begonnen. De intaker informeert jou over het moment waarop je ons moet bellen.

Klaar voor de bevalling

Vanaf 37 weken moet alles klaar zijn voor de bevalling. Dat wil zeggen dat je de ARBO-richtlijnen voor kraamzorg opgevolgd hebt, je de babyuitzet in huis hebt en bij een thuisbevalling je matrasbeschermer in je bed ligt.

Noodzakelijk

In het kader van de Arbo-wet is het verplicht om het bed met minimaal 70 cm te verhogen. Dit dien je voor de bevalling in orde te maken. Ook wanneer je in het ziekenhuis gaat bevallen is het verplicht om tijdens je kraamtijd het bed te verhogen. Dit is noodzakelijk om het werk van de kraamverzorgster minder belastend te laten verlopen. Bedverhogers kunnen voor een bepaalde periode geleend worden bij de Thuiszorgwinkel. Hieraan zijn meestal geen kosten verbonden.
Voor overige arbo-richtlijnen, bekijk hier de arbo-checklist.

Benodigdheden (babyuitzet)

Afhankelijk van je verzekering krijg je een kraampakket toegestuurd nadat je hen geïnformeerd hebt over je zwangerschap. Ontvang je dit niet, dan zijn de spullen verkrijgbaar in de winkel. Tijdens de intake ontvangt u van ons een uitzetlijst.
Klik hier om de uitzetlijst te downloaden
 

Gezond zwanger met app

Met deze gratis app, ontwikkeld door het Erasmus MC, kun je je levensstijl verbeteren omdat je bewust wordt gemaakt van je voedings- en leefstijlgewoonten.Slimmer Zwanger app.


inloggen/uitloggen