24/7 bereikbaar op 06 30 34 88 54
Op dit moment heerst er in Nederland een Coronavirus (COVID 19) pandemie.
We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt. Voor het antwoord op de meest gestelde vragen verwijzingen we je naar de actuele informatie op de website van het RIVM (https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden) en ook interessant de landelijke site voor verloskundigen (www.deverloskundige.nl).

De belangrijkste klachten die kunnen duiden op een besmetting zijn koorts (lichaamstemperatuur van 38 graden Celsius of hoger) en klachten als keelpijn, hoofdpijn, verkoudheid, hoesten en/of benauwdheidsklachten. Denk verder goed aan de volgende hygiënische maatregelen:

1. Was je handen regelmatig
2. Hoest en nies in de binnenkant van je ellenboog
3. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
4. Schud geen handen
5. Houd sociale afstand

Verzoek rondom kraambezoek.
Wanneer je de komende weken kraamzorg van ons ontvangt hebben wij een dringend verzoek. In verband met het Coronavirus en de extra maatregelen die de overheid recent heeft genomen willen wij je uitdrukkelijk verzoeken om zeer beperkt kraambezoek te ontvangen en bij voorkeur geen bezoek wanneer onze kraamverzorgenden aanwezig is. Wanneer onze kraamverzorgende wel aanwezig is moet zij voldoende afstand kunnen houden (minimaal 1,5 meter).
Onze kraamverzorgenden doen er alles aan om de kraamzorg te kunnen blijven leveren die jij en je kindje en onze andere gezinnen nodig hebben. Bescherm niet alleen jezelf en je gezin maar ook onze kraamverzorgenden. De overheid verwacht dat zorgverleners aan het werk kunnen blijven en iedereen heeft de verantwoordelijkheid om te zorgen dat dit mogelijk is. Wij rekenen daarbij ook op jullie begrip & medewerking.

Intakegesprekken
Vanaf 1 juli 2021 zullen de intakegesprekken weer aan huis plaatsvinden. Wij zullen hiervoor een afspraak met je maken (rond de 32ste - 34ste week van de zwangerschap). Wanneer er klachten binnen het gezin zijn die passen bij Covid-19 dien je ons, voorafgaand aan de intake, hiervan direct op de hoogte te stellen.

Arbo-checklist

Tijdens het intakegesprek wordt de arbo-checklist doorgenomen. Indien de arbeidsomstandigheden tijdens de kraamperiode niet voldoende zijn, kan de kraamverzorgende niet alle taken uitvoeren. De kraamverzorgende doet hiervan melding aan haar leidinggevende.

Richtlijnen volgens de Arbeidsomstandighedenwet

□ Bedhoogte minimaal 70 cm (bedverhogers of extra matras)
□ Bereikbaarheid kraambed
□ Rookvrije werkomgeving
□ Commode werkhoogte 90 cm
□ Warm en koud stromend water
□ Babybadje/ tummie tub met verstelbare standaard
□ Veilige trap met vastzittende leuning(en)
□ Veilig werkende apparaten
□ Goed werkende wasmachine
□ Wasdroog mogelijkheid
□ Voldoende was- en schoonmaakmiddelen
□ Voldoende thee- en vaatdoeken
□ Schone emmers (2 stuks)
□ Schone toiletborstel
□ Schoon keukengerei


inloggen/uitloggen