24/7 bereikbaar op 085 - 050 80 82

intakegesprek

Wanneer

Bij LAVIDA Kraamzorg wordt de intake door de verloskundige afgenomen. Dit gebeurt bij jou thuis, vier tot zes weken voor de uitgerekende bevallingsdatum. Je ontvangt van ons een uitnodiging voor dit gesprek.

Het gesprek

De intaker kraamzorg beoordeelt de noodzakelijke inhoud van de kraamzorg; wat is nodig voor díe kraamvrouw in dát gezin? Daarop wordt in eerste instantie het aantal te bieden uren kraamzorg gebaseerd. Er wordt een vragenlijst doorgenomen waarin ook andere zaken aan de orde komen. We geven informatie over borstvoeding. Je wordt gewezen op arbo-richtlijnen, zoals het verhogen van het bed. Ook bieden we je de gelegenheid vragen te stellen en bespreken je wensen ten aanzien van kraamzorg.

Arbo-richtlijnen

Het is belangrijk dat de kraamverzorgster bij jou thuis goed en veilig kan werken. Daarom neemt de intaker met jou de arbo-checklist door.

Zorgwijzer

Bij het intakegesprek ontvang je de Zorgwijzer. Dit zorgdossier is een boekwerk waarin de kraamverzorgster de dagelijkse belevenissen en de conditie van jou en je kindje zal rapporteren. Daarnaast worden hierin bijvoorbeeld afspraken over de zorguren, nuttige tips, en adviezen genoteerd. Je kunt ook zelf hierin je eigen ervaringen noteren. Aangeraden wordt dit zorgdossier te bewaren. Zo heb je na je kraamtijd een handig naslagwerk om nog eens in terug te kijken. Verder ontvang je diverse informatiebrochures.


inloggen/uitloggen