24/7 bereikbaar op 06 30 34 88 54
Op dit moment heerst er in Nederland een Coronavirus (COVID 19) pandemie.
We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt. Voor het antwoord op de meest gestelde vragen verwijzingen we je naar de actuele informatie op de website van het RIVM (https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden) en ook interessant de landelijke site voor verloskundigen (www.deverloskundige.nl).

De belangrijkste klachten die kunnen duiden op een besmetting zijn koorts (lichaamstemperatuur van 38 graden Celsius of hoger) en klachten als keelpijn, hoofdpijn, verkoudheid, hoesten en/of benauwdheidsklachten. Denk verder goed aan de volgende hygiënische maatregelen:

1. Was je handen regelmatig
2. Hoest en nies in de binnenkant van je ellenboog
3. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
4. Schud geen handen
5. Houd sociale afstand

Dringend verzoek, ontvang geen kraambezoek!
Wanneer je de komende weken kraamzorg van ons ontvangt hebben wij een dringend verzoek. In verband met het Coronavirus en de extra maatregelen die de overheid recent heeft genomen willen wij je uitdrukkelijk verzoeken om géén kraambezoek te ontvangen zolang je zorg ontvangt van ons. Onze kraamverzorgenden doen er alles aan om de kraamzorg te kunnen blijven leveren die jij en je kindje en onze andere gezinnen nodig hebben. Bescherm niet alleen jezelf en je gezin maar ook onze kraamverzorgenden. De overheid verwacht dat zorgverleners aan het werk kunnen blijven en iedereen heeft de verantwoordelijkheid om te zorgen dat dit mogelijk is. We realiseren ons dat dit anders is dan waar jullie wellicht op gehoopt hadden én rekenen daarbij ook op jullie begrip & medewerking.

Telefonische intake
Tot in ieder geval 06-04-20 (datum kan verlengd worden) zullen er geen intakes meer thuis plaatsvinden. Wij zullen u benaderen voor een telefonische intake.
Het gaat hierbij dus om cliënten die vanaf mei 2020 uitgerekend zijn.

intakegesprek

Wanneer

Bij LAVIDA Kraamzorg wordt de intake door de verloskundige afgenomen. Dit gebeurt bij jou thuis, vier tot zes weken voor de uitgerekende bevallingsdatum. Je ontvangt van ons een uitnodiging voor dit gesprek.

Het gesprek

De intaker kraamzorg beoordeelt de noodzakelijke inhoud van de kraamzorg; wat is nodig voor díe kraamvrouw in dát gezin? Daarop wordt in eerste instantie het aantal te bieden uren kraamzorg gebaseerd. Er wordt een vragenlijst doorgenomen waarin ook andere zaken aan de orde komen. We geven informatie over borstvoeding. Je wordt gewezen op arbo-richtlijnen, zoals het verhogen van het bed. Ook bieden we je de gelegenheid vragen te stellen en bespreken je wensen ten aanzien van kraamzorg.

Arbo-richtlijnen

Het is belangrijk dat de kraamverzorgster bij jou thuis goed en veilig kan werken. Daarom neemt de intaker met jou de arbo-checklist door.

Zorgwijzer

Bij het intakegesprek ontvang je de Zorgwijzer. Dit zorgdossier is een boekwerk waarin de kraamverzorgster de dagelijkse belevenissen en de conditie van jou en je kindje zal rapporteren. Daarnaast worden hierin bijvoorbeeld afspraken over de zorguren, nuttige tips, en adviezen genoteerd. Je kunt ook zelf hierin je eigen ervaringen noteren. Aangeraden wordt dit zorgdossier te bewaren. Zo heb je na je kraamtijd een handig naslagwerk om nog eens in terug te kijken. Verder ontvang je diverse informatiebrochures.


inloggen/uitloggen